POM-POMS-md108966.jpg

Fotografiat de: Matthew Williams

Ce nu trebuie sa iubesti despre pom-pom?

 

Sunt buni și moi. Ele perk decor decor partid, adăugați un nou fler pentru a vă purtat în pulovere, și să dea o doamnă doamnă ca perechi de pantofi. Apelul acestor piese subtile a fost aparent evident de sute de ani.

 

Cuvântul “pom-pom” se spune că provine din cuvântul francez “pompon” din secolul al XVIII-lea. În acest moment, cavaleria maghiară impunătoare, cunoscută sub numele de husarii, purta ceea ce era numit un shako sau un capac înalt, structurat, ca parte a uniformelor lor. Acest cap de cap impresionant (dar adesea greu) a prins ochii regimentelor din Europa, inclusiv soldații armatei lui Napoleon. Regimente diferite au pus pe cont propriu o marcă comercială – unele au ornamentat capacele cu placări metalice, alții le-au înfruntat cu perne cu pene sau pom-pom. Culoarea și forma florei pufoase au însemnat regimentul și rangul și au fost o sursă de mândrie pentru un soldat.

 

Între timp, în afara câmpului de luptă, pom-pom-ul a avut o mare importanță. În America de Sud, articolele de îmbrăcăminte tradiționale, atât bărbați, cât și femei, erau decorate cu ajutoare colorate diferit ca semnal al stării lor civile. În Roma, clericii purtau capace de vârf pătrat numite biretas. Culoarea pom-pom care a încoronat fiecare biretta a însemnat ordinea purtătorului.

 

În timp ce pom-poms au fost întotdeauna parte din îmbrăcămintea tradițională din Scoția – bărbații purtau o beretă floppy, numită capotă Balmoral, care era însoțită de un roșu pom-pom, cunoscut sub numele de toorii – care se bucurau de cea mai mare creștere a popularității în timpul Marea Depresiune din anii 1930. În comparație cu ciucurile și brățările de bijuterii, pom-pom era o înfrumusețare sănătoasă din punct de vedere economic – ar putea fi dezmembrată împreună cu firele rămase. În același timp, țesuturile de pompe de țesut s-au scufundat în dansurile de liceu ca decorațiuni ușoare de bricolaj și în mâinile majoretelor ca înlocuitori festivi de distracție pentru bastoane. Oamenii de pretutindeni s-au îndrăgostit de flacara și jocul pomului. Iar picioarele mici au fost la fel de bucuroase până și astăzi. 

 

Inspirat pentru a lua un proiect pom-pom propriu? Încercați această beanie!