mld105713_0510_paintjarglossary2.jpg

Vill du ha mer färg i ditt hem, men för rädd för att vara för djärv? Vi har svaret: 18 gå-med-allt, klassiska-men-moderna, naturinspirerade nyanser, plus projektidéer för varje rum. Vår formel: blandar färger med neutrala. Möt supernutralerna (super mångsidiga). 

 

Oavsett om du är en långvarig färgmästare, eller om du aldrig har varit så modig, är dessa superneutrala färgplockar för dig. De kommer att förnya alla stilfulla rum, vare sig moderna eller traditionella, levande eller begränsade. Och lite går långt. Prova nyanser i enkla målningsprojekt – från möbler och lampskärmar till väggar och tak – som lovar att slutföra förvandla ditt utrymme. 

 

[PRINT: Full Paint Palette Guide Here]

 

Paletten

1. Buoyant Blue, No. 6483, Sherwin-Williams, sherwin-williams.com
2. Dragonfly, nr. AF-510, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
3. Grey Horse, nr 2140-50, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
4. Blue Fir, nr MSL124, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
5. Tillagning Apple Green, No. 32, Farrow & Ball, farrow-ball.com
6. Titan, nr 2141-60, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
7. Punch, No. MSL014, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
8. Stonington Gray, No. HC-170, Benjamin Moore, benjaminmoore.com
9. Babouche, No. 223HC-170, Farrow & Ball, farrow-ball.com
10. Heath, No. MSL212, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
11. Natural Twine, nr MSL217, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
12. Lancaster Blue, nr UL34, Ralph Lauren Paint, ralphlauren.com
13. Makaha, nr 19-32, Pratt & Lambert, prattandlambert.com

mld105713_0510_paintjarglossary1.jpg

14. Ash Bark, No. MSL211, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
15. Morning Walk, nr VM58, Ralph Lauren Paint, ralphlauren.com
16. Feldspar, nr MSL131, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com
17. Mink, nr SW6004, Sherwin-Williams, sherwin-williams.com
18. Wampum, nr MSL179, Martha Stewart Living Paint, homedepot.com

 

[LEARN: Mer om att välja de bästa supernutralsna för ditt utrymme]

mld105713_0510_livingroommain_1.jpg

Utsikten: Mjukt och slående vardagsrum

Varför dessa färger fungerar: Titta på detta rum med dämpade persikor och tenn, kanske du inte tror “kontrast”. Men accentbitarna-måltavlorna målades Lancaster Blue (12) och en rund bricka belagd i Babouche yellow (9) -a i komplementära färger som bara ger tillräckligt med modern pop till den formella inställningen. Vi förenade två olika ändbord av samma höjd genom att måla dem i samma färg. Lampskärmar är ofta fodrade i persika för att tona ljuset. Här målade vi utsidan av nyanser för att projektera den smickrande färgen in i utrymmet.

 

[SE: Hur Paint Dramatically Transformed This Living Room]

mld104784_0510_paint_swatches1.jpg

På taket: Denna jordnära solbränna (10) har en olivton som fungerar bra med gula. Tänk på det som sofistikerad kamouflage.

På väggarna: Denna varma beige (11), tagen från naturen och stickad med persika, är en av Marthas favoritväggfärger.

På lampskärmarna: En lätt och luftig persika (15) med bruna undertoner, den tillför söthet utan att vara sackarin.

På sidoborden: Målade denna djupa, dämpade blå (12), möbler i traditionell form tar på sig en mer modern känsla.

På brickan: En gräddig honungs senap med en antydan av guld, den här gula (9) lyser oavsett vad den berör

mld105713_0510_valance.jpg

Utsikten: Vantage Point med en vy 

Varför dessa färger fungerar: Tre nyanser av grönt blandas genom ett fönster och visar hur bra superneutraler kommer överens. Målade den gråaktiga nyansen av en blå gran (4), den snygga trävalen har en stark utskurningsform. Vi accentuerade sin silhuett med en skarp stenciled gräns i ljus äppelgrön (5), som också applicerades på bildramen. Avföringen fick en liknande behandling. Vi målade benen en djupare nyans av teal (2), vilket ger upphöjda kanter den ursprungliga gråfärgen.

mld104784_0510_paint_swatches2.jpg

På väggarna: En söt, något kall vit (6) som tyder på fluffig snö eller färsk vispad grädde.

På fönstret mullions: En stenig eller stålgrå (8) som lägger till en extra dimension till träverk och ett djuplager till ett rum.

På valansen: Regal yet earthy, denna starka, mossiga, gråblågrön (4) är en bra partner för Dragonfly (se 2 nedan).

På valansgränsen och bildramen: En av våra favorit superneutraler: Den bleka Granny Smith Green (5) gör en skarp markering för trim.

På pallarna ben: En dos Taupe dämpar denna juvelton (2). Använd den för att mäta en möbel och gå sedan lite vild med klädseln.

mld105713_0510_bathroom_0101.jpg

The Look: Bright Notes i badrummet 

Varför dessa färger fungerar: Badad i mjukgrå (3) och upplivad med persika (7), blir det vanligtvis ett utilitariskt utrymme varmt och välkomnande. Den här spegelens snidade träram är en oväntad blomning. Vi målade sina acanthus-bladkrullar i persika för att klara sig mot och harmonisera med gråpärlbrädet. En trähandduksställ – den sort som ofta hittades på loppmarknader och antikvitetsaffärer – var belagd i himmelsblå (1). Den monogramade papperskorgen, utsmyckad med persika och blå, drar paletten samman.

 

[HÄR: Hur man målar den perfekta väggen]

mld104784_0510_paint_swatches3.jpg

På väggarna: Som en mysig vinterig dag har denna klassiska grå (3) en fin, vattnig kvalitet. Det är en bra grundfärg för alla rum.

På spegeln och papperskorgen: Definitivt en stark persika, men den grå basen förhindrar att den blir garish – bara rätt mängd drama.

På handduksstället och monogrammet: En luftig himmelsblå (1) som är vacker på taket men stark nog för att hålla sitt eget var som helst.

mld105713_0510_homeoffice2.jpg

Utsikten: Cool och samlad kontor 

Varför dessa färger fungerar: Bland de enklaste färgerna som läggs till i ett rum är gråblå gröna lagade här för att skapa en lugnande effekt på ett hemkontor. Den varma gråväggfärgen (14) användes också på sidorna och inredningarna i back-back-boksarna, vilket gav dem känslan av inbyggda insatser. En mintygrön på fodralets framsida (16), applicerad med en kort rulle, lägger till en skarp definition. Samma färg användes på lagerkorgar som stuvades i de nedre kubborna. Runda ut paletten, skrivbordet är måttligt dimma, knappt där gråaktig blågrön (13). Eftersom träet i det här Ikea-stycket var så slätt till att börja med, valde vi blank färg, vilket gav sken till de många texturerna i utrymmet.

mld104784_0510_paint_swatches4.jpg

På väggar och bokhylla inredning: Som khakis vill du ha på dig varje dag. Den har en grön nyans (14), men den är fortfarande varm.

På bokhylla fronter: En klassisk Martha mint, denna gröna (16) lyser mot kittfärger. Den är idealisk för accenting möbler.

På skrivbordet: Vill du ha en paus från rak vit? Det här är den perfekta uppgraderingen. En hint av grönt (13) gör det möjligt att arbeta med mörkare och lättare nyanser. För att ta fram dess komplexiteter, måla något stort – till och med ett tak.

mld105713_0510_diningroom2_0043.jpg

Utsikten: Vårt inspirerade matsal 

Varför dessa färger fungerar: Lavendel (18), som borstar på basen av bordsskivorna, tillför dimensionen till den jordgrågrön paletten i denna matsal. Vi valde semiglossfärg för detta lätta centerpiece-projekt; Det ger en mjuk glans som spelar av glänsande glasdomar och det glänsande rosenträsbordet. Även om våra bordsskivor är nya, finns även vintagebitar. Använd en eller flera som ett mittstycke året runt, fylld med blommande växter som eko ​​på kina eller konstverk du har i rummet. En bildrammålad mörk taupe (17) knyter fint med de linnehängda stolarna, medan det ljusgröna taket (5) ljusar utrymmet.

mld104784_0510_paint_swatches5.jpg

På taket: Denna nyans (5) är lika spännande på ett tak eller som en accentfärg.

På bildramen: Denna rika lavendel taupe (17) tävlar inte med sina grannar, till exempel konstverk.

På kupolen baser: En moody, viktoriansk inspirerad lavendel (18). Mer av en trim eller accentfärg, det fräser ett utrymme utan att vara högt.