broderad-flower-mönster-6832.jpg (skyword:295569)

Med sommarvärmen tenderar jag att lägga bort min stickning i utbyte mot lättare och mer transportabla hantverk. För en idé älskar jag att ha ett enkelt broderi-projekt – som dessa enkla blommiga broderade handdukar – till hands för att hålla mina händer upptagna på lata eftermiddagar eller långa bilresor till bergen.

blom-broderi-mönster-6_27_16-6820.jpg (skyword:295574)

Jag njuter av mina respiter med nål och tråd så mycket. Varje år verkar jag glömma hur lugnande handbroderi är tills jag tar upp det igen. Jag hittar sömn desto mer avslappnande också, när motivet är en härlig sommarblommig. Att göra nålverk på en uppsättning enkla kökshanddukar ger en underbar stash-värdinna eller födelsedagspresenter som sommaren fortskrider.

blom-broderi-mönster-6_27_16-6805.jpg (skyword:295582)

Kvällens sommarvandringar och tidiga morgonlöpningar inspirerar mina blommiga broderimönster. Trädgården jag passerar våg försiktigt i brisen, fylld med sina blommor full av färg och glädje. Jag drar ut min telefon och snapar några skott för senare. En gång hemma transkriberar jag dessa inspirerande bilder i förenklade ritningar i färgpenna.

blom-broderi-mönster-6_27_16-6770.jpg (skyword:295592)

Jag matchar broderi tandtråd till min inspiration, blandar ofta färger för att få den variation du ser i naturen. Slutprojektet visar sig sällan exakt som ritat, men jag tycker att det hjälper till att ha en utgångspunkt.

 

Jag har två mönster att dela med dig idag i PDF-format, både för dessa härliga Snapdragons och den vackra glob-liknande Allium.

blom-broderi-mönster-6_27_16-6849.jpg (skyword:295595)

material

Blombroderi mönster PDF

Flursäckar kökshanddukar

Brodertråd i olika färger (DMC 5 för stammar, DMC 25 för blommor)

Broderi

Brodernål

Mid-weight fusible farkoster gränssnitt

Broderi spårpapper (raderas med fuktig trasa)

Sax

broderade-blommor-how-to-1.png (skyword:295601)

Steg 1

Skapa egna roliga blommiga broderimönster genom att skissera förenklade versioner av dina favoritblommor och para dem med broderier. Eller helt enkelt ladda ner och skriv ut blommiga broderimönstren för att återskapa de handdukar jag har gjort.

Steg 2

Klipp i mitten av den smältbara gränssnittet om storleken på mönstret du vill sy, vilket ger extra en extra 1-2 tum hela vägen. Applicera smältgränssnittet på “fel” sidan av tehandduken, enligt tillverkarens anvisningar.

Steg 3

Placera spårpapper först (blå sida ner), skiktat av det tryckta mönstret, båda centrerad på tehandduken där du vill ha designen. Centrera designen i mitten av handduken, ca tre tum upp från botten. Spåra över designen försedd med en kulspetspenna.

Steg 4

Placera ett broderi över den kolspårda designen. Den smältbara gränssnittet ska vara på baksidan och stabilisera stycket för broderi.

broderi-how-to-2.png (skyword:295605)

Steg 5

Om detta är ditt första projekt, se den här inledande guiden om broderi. För att skapa stammarna och marken, gör en stammen längs de dragna linjerna. För att göra bladen, använd en lat daisiesöm. (Ibland fyller jag i min tusensköna med en rak söm av en alternativ färg för höjdpunkter). För Alliums blomningar, använd franska knutar. För knoppdrakarnas knoppar och blommor använder du en blandning av franska knutar för knopparna och tre raka sömmar som är korta, långa och korta för att skapa de öppna blommorna.

Steg 6

När du har avslutat dina sömmar, trimma extra ändar av tandtråd och skal och skär bort extra smältgräns inte behövs, lämnar 1/8 tum runt alla sömmar.

blom-broderi-mönster-6_27_16-6810.jpg (skyword:295596)

Stryk din broderade tehandduk för slutändan. Nu är det redo att gå eller placera i ditt eget hem för alla att “ooh” och “ahh” på!

 

Ha en lycklig sommarsömning!